Tompoes

Ingrediënten

  • 6 dl melk
  • 110 gr suiker
  • 5 eierdooiers
  • 50 gr maïzena
  • 1 vanillestokje
  • bloemsuiker
  • citroensap
  • water
  • chocolade
Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Kook de melk met de vanillestok en de helft van de suiker. Klop de eigelen met de rest van de suiker witschuimig. Voeg de maïzena toe, roer goed en giet er dan de kokende melk op en roer nogmaals goed. Laat het geheel nog eens doorkoken, roer heel goed en stort uit in een schaal. Bestrooi met bloemsuiker zodat er geen velletje opkomt en laat afkoelen.

  2. Schik het bladerdeeg op een ovenplaat en leg er nog een ovenplaat bovenop zodat het bladerdeeg niet kan rijzen. Bak 30 minuten op 180 graden.

  3. Voor het glazuur: Meng 250 gram bloemsuiker met water. Roer goed en voeg eventueel een druppel citroensap toe.

  4. Snijd het bladerdeeg in lange repen. Smeer de banketbakkersroom op het bladerdeeg en leg er dan een andere reep bladerdeeg op, smeer opnieuw in en bedek met het tweede stuk. Bestrijk het bladerdeeg met het glazuur en versier met gesmolten chocolade. Laat gedurende 1 tot 2 uur rusten in de koelkast.

0
Nog geen stemmen