Wildgebraad met schorseneren
Ingrediënten
-
12 schorseneren
-
600 gr evenzwijngebraad
-
boter
-
1 citroen
-
2 bloem
-
2 dl water
-
mosterd-honing kruiden
-
½ l melk
-
½ l Kookvocht van schorseneren
-
2 gehakte peterselie
-
1 lepeltje PH Groentebouillon
-
40 gr boter
-
40 gr bloem
Bereiding
Bak het everzwijngebraad in boter in een grote pot, even groot als het stuk vlees. Laat verder bakken op een zacht vuurtje onder deksel en dit gedurende ongeveer 25 min à 35 min, met wat tijm laurier en een ui.
Schil de schorseneren en snijd ze in stukken van 4 cm (direct in water met citroensap leggen). Kook ze in een 'blanc' (water met bloem en sap van 1/2 citroen gedurende +- 30 à 40min).
Maak een roux met de boter en de bloem. Giet er de melk en kookvocht bij en roer tot een gladde saus. Breng op smaak met wat citroensap en muskaatnoot.
Blus het gebraad met water en breng op smaak met peper en zout. Serveer het gebraad met de schorseneren en de jus. Overstrooi met de peterselie en de PH honing-mosterd kruiden.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be