Wortelcake
Ingrediënten
-
100 gr zelfrijzende bloem
-
30 gr rozijnen
-
30 gr gehakte walnoten
-
3 gr bicarbonaat
-
200 gr wortelen
-
4 eieren
-
75 gr witte kristalsuiker
-
zout
-
70 gr arachideolie
-
250 gr roomkaas
-
4 el poedersuiker
-
6 el water
Bereiding
Meng de bloem samen met de bicarbonaat. Doe hierbij de rozijnen, de walnoten, de olie en de geraspte wortelen. Kruid met zout, kaneel en muskaatnoot.
Doe de eieren in een kom en voeg de suiker toe. Klop dit op met de mixer tot een schuimige massa. Spatel onder het bloemmengsel. Rasp de wortelen fijn. Roer alles voorzichtig door elkaar met een pannenlikker. Beboter de vorm en giet het deeg erin tot aan de rand. Zet dit 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat de cake afkoelen.
Meng de roomkaas met het water en de poedersuiker. Besmeer de cake rondom rond en bovenop met de topping.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be