Wortelsorbet met yoghurt

Ingrediënten

  • Flandria oranje wortel
  • Flandria zwarte wortel
  • Flandria witte wortel
  • yoghurt
  • verse marjolein
  • oranjebloesem
  • honing
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Schil de oranje Flandria wortelen en snijd ze in stukjes. Stoom ze 6’ op 120°. Maak sliertjes van de zwarte en de witte Flandria wortelen.

  2. Haal de Flandria wortelen uit de stoomoven en doe ze door de blender. Haal alles door de zeef en laat uitlekken in een potje.

  3. Voeg oranjebloesem en de gelatine bij het gezeefde wortelsap. Giet in een diep bord. Doe een streepje honing bij de puree. Zet deze in de diepvries.

  4. Meng de yoghurt met een streepje oranjebloesem. Giet over het opgesteven mengsel. Versier met de krulletjes zwarte en witte wortel die je gesneden hebt.

  5. Leg een bolletje bevroren wortelpuree bovenop voor de afwerking. Werk af met de verse marjoleinblaadjes

0
Nog geen stemmen