Zalm op Thaise wijze

Ingrediënten

  • 600 gr zalmfilet
  • 25 sluimerwten
  • 6 lente-uitjes
  • 2 wortelen
  • 1 rode chilipeper
  • 1 limoen
  • 3 el gemberstroop
  • PH currypoeder
  • zout
  • peper
  • 150 gr bakboter
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kruid de zalmfilet met peper en zout en stoom hem gedurende 3 minuten gaar op 60 graden om een mooie roze kleur te verkrijgen.

  2. Snijd de groentjes fijn in julienne, wok ze eventjes en kruid ze met zout en het currypoeder. Meng ondertussen de bakboter, de limoen (sap en schillen), de fijngesneden rode chilipeper en de gembersiroop tot een smeerbare massa.

  3. Leg de zalm bovenop de gewokte groentjes en laat de boter erop smelten. Werk af met gefrituurde basilicum.

0
Nog geen stemmen