Gestoomde vis op Kantonese wijze

Ingrediënten

Beginner
Tussen 15 en 30 minuten
Aziatisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Dep de vis of de visfilets droog met keukenpapier.Leg de vis op een vuurvaste plaat en kruid met peper en zout. Verdeel de fijngesneden gember over de vis.

  2. Zet je stomer klaar of indien je geen stomer hebt, neem je een wok of diepe pan waar je 5 cm water in zet en zet daarop een grillrekje (rooster). Breng het water aan de kook. Leg het bord met de vis in de steamer of bovenop het rooster. Bedek de pan met een deksel dat goed afsluit en stoom de vis tot deze goed gekookt is. Voor een platte vis reken je ongeveer 5 minuten. Een hele vis of filets van bijvoorbeeld zeebaars, ongeveer 12 tot 14 minuten. De vis verliest zijn glazigheid en krijgt een gelijkmatige kleur.

  3. Neem het bord met de vis van de rooster en verwijder het overtollig sap dat op het bord ligt. Verdeel de lenteuitjes over de vis en overgiet met lichte en donkere sojasaus.

  4. Warm beide oliën op in een klein pannetje totdat de oliën beginnen te roken. Giet over de lenteuitjes. Werk af met korianderblaadjes en serveer onmiddellijk.

0
Nog geen stemmen