Amandelkoekjes Marie-Antoinette
Ingrediënten
-
110 gr gemalen amandelen
-
225 gr poedersuiker
-
4 eieren
-
50 gr suiker
Crème au beurre
-
150 gr zachte ongezouten boter
-
75 gr poedersuiker
-
50 gr vanillesuiker
Bereiding
Zeef de poedersuiker en de gemalen amandelen om een fijn poeder te verkrijgen.
Splits de eieren en klop de eiwitten op hoge stand op tot ze dik beginnen te worden. Voeg dan langzaam de suiker toe tot ze stijve pieken vormen.
Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en meng ze samen met het amandelmengsel met een rubberen spatel onder de eiwitten of voeg je favoriete aroma en kleur toe. Mix tot je een dik, glanzend en glad mengsel krijgt
Doe het mengsel in een spuitzak en spuit rondjes van 3 cm op de beklede bakplaat. Laat ongeveer 5-10 minuten staan om een beetje uit te drogen en plaats ze dan 12-15 minuten in een oven van 150°C.
Laat de amandelkoekjes afkoelen en kleef ze dan samen met wat crème au beurre. Stapel ze mooi op elkaar op een serveerschaal.
Crème au beurre: Doe alle ingrediënten in een kom en klop goed tot je een gladde crème krijgt.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be