Amandelkoekjes Marie-Antoinette

Ingrediënten

Crème au beurre

De heerlijk zachte amandelmeringues, geparfumeerd met vruchten- en bloemenoliën, waren destijds felgekleurd en heel erg in trek. Carême stond bekend voor zijn pièces de milieu en deze amandelkoekjestoren had zeker niet misstaan op de tafel van Marie-Antoinette. Deze creatie wordt opgedragen aan haar – de koningin die geen voeling had met haar volk, maar bijzonder veel smaak voor taarten had! 

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Dessert

Bereiding

  1. Zeef de poedersuiker en de gemalen amandelen om een fijn poeder te verkrijgen.

  2. Splits de eieren en klop de eiwitten op hoge stand op tot ze dik beginnen te worden. Voeg dan langzaam de suiker toe tot ze stijve pieken vormen.

  3. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en meng ze samen met het amandelmengsel met een rubberen spatel onder de eiwitten of voeg je favoriete aroma en kleur toe. Mix tot je een dik, glanzend en glad mengsel krijgt

  4. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit rondjes van 3 cm op de beklede bakplaat. Laat ongeveer 5-10 minuten staan om een beetje uit te drogen en plaats ze dan 12-15 minuten in een oven van 150°C.

  5. Laat de amandelkoekjes afkoelen en kleef ze dan samen met wat crème au beurre. Stapel ze mooi op elkaar op een serveerschaal.

  6. Crème au beurre: Doe alle ingrediënten in een kom en klop goed tot je een gladde crème krijgt.

0
Nog geen stemmen