Galette des rois

Ingrediënten

Eierdooiermengsel

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Dessert

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de suiker, boter en gemalen amandelen tot een romig mengsel.

  2. Klop er één voor één de eieren onder en meng goed bij elke toevoeging. Voeg de rum toe.

  3. Verdeel het bladerdeeg in twee gelijke delen. Rol elk deel uit en plaats een ringvorm van 25 cm op één van de uitgerolde bladerdeegvellen. Giet 1,5 cm amandelcrèmevulling in de vorm. Giet er niet te veel in, anders zal ze tijdens het bakproces lekken. Meng de eierdooier met de melk en strijk dit mengsel met een borsteltje op de rand van de bodemlaag om de taart lekvrij te maken.

  4. Bedek met het andere bladerdeegvel, duw de twee vellen zachtjes samen en snij langs de rand van de amandelcrèmevulling.

  5. Bestrijk de bovenkant van de taart met het eierdooiermengsel. Maak in het midden een schelpjes- of zonnestraalpatroon met een scherp mesje. Bak in 50 minuten goudbruin.

  6. Neem uit de oven en bestrijk meteen met suikerstroop.

0
Nog geen stemmen