Rode cupcakes

Ingrediënten

Cupcakes

Glazuur

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Amerikaans
Dessert

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg 24 papieren vormpjes in 2 muffinschalen en zet aan de kant.

  2. Meng de cacao met de vanille in een kommetje en zet aan de kant. Doe de boter en de suiker in een grote kom en klop met een elektrische mixer op middelhoge stand. Voeg de eierdooiers toe en klop nog een minuut. Voeg het cacaomengsel toe en klop tot alles goed vermengd is.

  3. Roer het zout door de karnemelk en voeg in drie keer bij het boter-suikermengsel, afwisselend met de bloem. Meng het natriumbicarbonaat met de azijn en roer door het beslag.

  4. Vul elk cupcakevormpje met 3 eetlepels van het beslag en bak 15 minuten of tot een houten prikker er in het midden droog uitkomt. Zet de schalen op een rooster en laat 10 minuten afkoelen. Haal de cupcakes uit de vormpjes en laat ze volledig afkoelen vooraleer ze te garneren.

  5. Glazuur: Doe de melk, de bloem en het zout in een pannetje, zet op een middelhoog vuur en klop tot het mengsel dik wordt en begint te pruttelen. Dit duurt ongeveer 1 – 2 minuten. Giet in een kommetje en zet aan de kant om af te koelen.

  6. Laat de pure of de witte chocolade smelten, klop daarna de boter, poedersuiker en cacao (voor het glazuur van witte chocolade laat je de cacao weg) goed door elkaar tot je een luchtig mengsel krijgt en voeg dat dan bij de afgekoelde chocolade.

  7. Voeg ten slotte het melk-bloemmengsel toe, en ook het vanille-extract als je pure chocolade gebruikt. Klop tot een glad en luchtig mengsel en spuit dat op de afgekoelde cupcakes.

0
Nog geen stemmen