Diplomatenpudding

Ingrediënten

 • 80 gr stukjes gekonfijt fruit
 • 50 gr goudgele sultanarozijnen
 • 50 ml donkere rum
 • 750 ml melk
 • 125 gr suiker
 • 50 gr kandijsuiker

Dit nagerecht werd geserveerd tijdens de conferentie van Bosnië en was een favoriet van de Russen. De zachte bodem is gearomatiseerd met oranjebloesem en kardemom en de stukjes gekonfijt fruit maken er een heerlijk warm winterdessert van. 

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Dessert

Bereiding

 1. Laat het gekonfijte fruit en de sultanarozijnen weken in de rum. Beboter vier ovenschaaltjes.

 2. Snij de brioche in sneetjes en snij er rondjes uit die precies in je ovenschaaltjes passen. Je hebt drie schijfjes nodig per ovenschaaltje. Rooster de briocheschijfjes heel even in de oven, zodat ze lichtjes goudgeel zijn.

 3. Klop de eieren, suiker en vanillesuiker in een kom en meng er de melk onder. Neem een schijfje geroosterde brioche, besmeer met boter en leg in een beboterd ovenschaaltje. Doe hetzelfde met de andere schaaltjes.

 4. Bedek met een laagje geweekte gekonfijte vruchten en rozijnen en giet daarover wat van het eiermengsel. Herhaal tot de drie briocheschijfjes opgebruikt zijn. Snij het laatste briocheschijfje in tweeën en laat ze lichtjes overlappen op elke pudding. Bestrooi de bovenkant met wat bruine suiker.

 5. Zorg dat het laatste briocheschijfje goed doordrenkt is met het eiermengsel, zodat je een mooie goudbruine kleur krijgt na het bakken. Zet de ovenschaaltjes een uur in een oven van 170°C. Serveer met custardvla.

0
Nog geen stemmen