Romige rijstpudding met supersnelle aardbeienjam

Ingrediënten

  • 50 gr meringue, verkruimeld
  • 150 gr poedersuiker
  • 1 kg aardbeien, schoongemaakt en uitgelekt (enkele voor garnering)
  • 200 gr dessertrijst
  • 2 el vanillesuiker
  • 1,2 l biologische volle melk
Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Brits
Dessert

Bereiding

  1. Leg de aardbeien in een brede pan van roestvrij staal en strooi er de suiker over. Plet de aardbeien met je handen, knijp ze echt tot moes tussen je vingers. Het mengsel begint nu al op jam te lijken. Al de suiker moet opgelost zijn in het sap van de aardbeien voor je de pan op het vuur zet en het geheel aan de kook brengt.

  2. Laat 20 tot 30 minuten pruttelen op een matig vuur, maar schep elke 5 minuten het schuim eraf. Geen paniek als het nog wat lopend is. Dat hoort zo om het onder je rijstpudding te kunnen mengen. Haal de pan van het vuur en zet even opzij.

  3. Doe ondertussen de melk, rijst en vanillesuiker in een diepe steelpan. Breng aan het sudderen en dek af. Laat een halfuur koken terwijl je af en toe roert, tot de rijstpudding dik, romig, papperig en sappig is. Als hij iets te dik geworden is, kun je hem aanlengen met wat melk.

0
Nog geen stemmen