Salade van gegrilde perziken met bresaola en roomvinaigrette
Ingrediënten
-
4 rijpe perziken
-
enkele rozemarijnblaadjes
-
1 scheutje extra vergine olijfolie
-
een paar takjes rozemarijn of tijm
-
16 sneetjes bresaola of parmaham
-
2 handvol rucola
-
100 g geitenkaas
voor de vinaigrette
-
1 el rodewijnazijn
-
1 tl yoghurt of room
-
zeezout
-
zwarte peper (van de molen)
-
enkele takjes verse dragon
-
3 el olijfolie
-
peper
-
zout
Bereiding
Verwarm de barbecue of grillpan tot hij heet is.
Snij de perziken doormidden en draai ze om de pit te verwijderen. Het is niet erg als ze breken. Doe ze in een kom samen met de fijngehakte rozemarijn, een scheutje olijfolie en een beetje zout en peper.
Als je een barbecue gebruikt, gooi dan eerst wat kruidentakjes op de kolen, daardoor krijgen de perziken een kruidige, gerookte smaak.
Gril de perziken gedurende een paar minuten aan elke kant tot ze lekker verschroeid zijn, maar niet verbrand!
Giet voor de vinaigrette de azijn in een kom of in een Flavour Shaker en doe er drie keer zoveel extra vergine olijfolie bij. Voeg er de yoghurt of de slagroom aan toe en doe er een snuifje zout en peper bij. Klop of schud het geheel tot het volledig gemengd is.
Verspreid de sneetjes bresaola over vier borden. Leg de perziken op de bresaola. Vermeng de dragonblaadjes en de rucola met de romige vinaigrette en stapel de sla op de perziken. Druppel er nog wat extra vergine olijfolie over en strooi er de verkruimelde geitenkaas over.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be