Duif met structuren van pompoen

Ingrediënten

  • de filets van 4 duifjes
  • 1 butternutpompoen
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 100 ml rijstazijn
  • bakboter
  • olijfolie
  • erwtenkruid
  • rode zurkel
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kook 100 ml rijstazijn samen met 100 ml water.

  2. Snijd de butternut in 3 structuren: grote stukken, brunoise en flinterdunne schijfjes om op te rollen.

  3. Leg de schijfjes pompoen in het kokende water met azijn.

  4. Stoof de grote stukken in olijfolie en voeg wat water en kippenbouillon toe.

  5. Mix de gestoofde pompoen in de blender en voeg een mespuntje currypoeder toe. Breng op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie.

  6. Bak de brunoise van pompoen beetgaar en kruid met zwarte peper.

  7. Bak de filets van duif ongeveer 2 minuten aan elke kant en kruid af.

  8. Maak een vinaigrette van 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel balsamicoazijn.

  9. Dresseer de borden en werk af met de vinaigrette, het erwtenkruid en de rode zurkel.

5
Average: 5 (1 vote)

Grant Burge, Miamba Shiraz 2009 (Barossa, Australië)

Australian Fine Wines, €15,50
Deze stevige Shiraz, met zijn vurige peper, vetrijp zwarte bosbes en pruimen, biedt voldoende tegengewicht.

Dit is een recept van Margot

Junior MasterChef

Recepten
Wout Bru
Redactie
Elise Descamps
Uitgeverij
Tetcum & vtmBooks
Fotografie
Frank Croes
ISBN
978‐94‐61580‐47‐4
Meer info over het boek >>>