Chocolade crumble Dame Blanche van Sergio Herman

Ingrediënten

  • 1 kg vanille-ijs

voor de afwerking

  • fleur de sel
  • 1 limoen
  • blaadjes munt of cress

voor de vanilleolie

  • 300 ml olijfolie
  • vanillestokken

voor de chocoladekoekjes

  • zandkoekjes
  • 50 g chocolade
  • 1 limoen

voor de chocoladesaus

  • 150 g chocolade
  • 50 ml room

voor de slagroom

  • 200 ml room
  • 1 vanillestokje
  • 2 el bloemsuiker

voor de chocoladecrumble

  • 50 g suiker
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 1 snuifje fleur de sel
  • 2 el cacao

Kobe Ilsen verrast zijn mama met een dessert van Sergio Herman. Niet zomaar een dessert, maar een te gekke dame blanche. In La Mamma kookt Sergio Herman voor de mama's van bekende personen. Wil je je wagen aan Sergio zijn kookkunsten? We laten ons inspireren door Sergio Herman en geven je onze versie van het dessert mee. Veel succes! 

Tip: dit is een dame blanche om te delen met vrienden en familie. Smakelijk.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Voor de vanilleolie is het de bedoeling dat vanillestokken in olie trekken. Dus gebruik je eens wat vanille voor pannenkoeken of een taart, hou dan de opengesneden stokken bij en doe ze in een fles met de olie. Je kan dit zeer lang bewaren.

  2. Meng alles voor de crumble. Stort uit op een bakplaat met bakpapier en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Haal uit en laat afkoelen. Breek eventueel in kleinere stukjes.

  3. Klop de room op met het merg uit een opengesneden vanillestokje en bloemsuiker.

  4. Warm de room voor de saus op. Zorg dat die niet kookt en smelt de chocolade in de room. 

  5. Smelt voor de koekjes de chocolade. Dop de koekjes in de chocolade. Verfris met zeste van een gewassen limoen. Laat ze opstijven op wat bakpapier.

  6. Neem een schotel. Doe de bollen ijs in de schotel. Verdeel er chocoladesaus, room en de koekjes over. Werk af met crumble, limoenzeste, een mespunt fleur de sel, vanilleolie en wat groen zoals munt of cress. Smakelijk.

0

Nog geen stemmen

La Mamma

Dit is een gerecht geïnspireerd op Sergio Herman uit La Mamma en herwerkt door VTM Koken.

 

Ontdek meer recepten uit La Mamma.

 

Liever de volledige aflevering? Bekijk ze hier.