Appeltaart met vanille-ijs van Sergio Herman

Ingrediënten

Tine Embrechts verrast haar mama met een diner door Sergio Herman. Als dessert kiest Sergio voor de fameuze appeltaart van Tine haar mama. Ook wij van VTM Koken gingen met het recept aan de slag en maakten deze heerlijke versie.

In La Mamma kookt Sergio Herman voor de mama's van bekende personen. Wil je je wagen aan Sergio zijn kookkunsten? We laten ons inspireren door Sergio Herman en geven je onze versie van het dessert mee. Veel succes!

Praktische tips: we gebruiken een taartvorm van ongeveer 24cm diameter.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Klop de suiker en boter op tot een schuimige massa.

  2. Voeg één voor één de eieren toe. Klop ze mee. 

  3. Meng er nu de vanillesuiker onder.

  4. Zeef het bakpoeder en de bloem bij het beslag. Roer tot een homogene massa.

  5. Bedek de bakvorm met bakpapier. Stort het beslag in de taartvorm. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in partjes. Verdeel de partjes over de taart en plaats de taart nu 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  6. Rooster ondertussen de amandelen in een antikleefpan zonder vetstof. Zorg dat ze niet verbranden, maar enkel lichtbruin worden.

  7. Haal de taart uit de oven. Laat even afkoelen. Verdeel er de amandelschilfers over. De bollen ijs kan je apart of op de taart serveren. Versier eventueel wat met eetbare bloempjes of munt. Smakelijk.

0
Nog geen stemmen

La Mamma

Dit is een gerecht geïnspireerd op Sergio Herman uit La Mamma en herwerkt door VTM Koken.

 

Ontdek meer recepten uit La Mamma.

 

Liever de volledige aflevering? Bekijk ze hier.