Appeltaart met vanille-ijs van Sergio Herman
Ingrediënten
-
250 g suiker
-
250 g boter
-
6 eieren
-
1 zakje vanillesuiker
-
2 kl bakpoeder
-
75 g maïzena
-
250 g bloem
-
3 appelen
-
vanilleroomijs
-
50 g amandelschilfers
-
eventueel eetbare bloempjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175°C. Klop de suiker en boter op tot een schuimige massa.
Voeg één voor één de eieren toe. Klop ze mee.
Meng er nu de vanillesuiker onder.
Zeef het bakpoeder en de bloem bij het beslag. Roer tot een homogene massa.
Bedek de bakvorm met bakpapier. Stort het beslag in de taartvorm. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in partjes. Verdeel de partjes over de taart en plaats de taart nu 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Rooster ondertussen de amandelen in een antikleefpan zonder vetstof. Zorg dat ze niet verbranden, maar enkel lichtbruin worden.
Haal de taart uit de oven. Laat even afkoelen. Verdeel er de amandelschilfers over. De bollen ijs kan je apart of op de taart serveren. Versier eventueel wat met eetbare bloempjes of munt. Smakelijk.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be