Chai rijstpap met mango

Ingrediënten

voor de chai thee latte

voor de chai rijstpap

Hilde De Baerdemaeker is verzot op rijstpap en op de Indiaase kruidenmengeling van een chai latte. Sofie gebruikt deze mengeling in de rijstpap met als resultaat: een kruidige, heerlijke geurende en smakende rijstpap. Afgewerkt met mango krijg je een ideaal powerbreakfast of een zalig dessertje. Als extraatje maakt Sofie nog een chai latte. Heerlijk.

Tip: maak het lactosevrij en gebruik plantaardige melk.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Indisch

Bereiding

 1. Voor de rijstpap: breng de melk en de kokosroom aan de kook. 

 2. Snij de vanillestok, schraap er het merg uit. Doe de stok en het merg bij de melk. Voeg ook de rijst toe. Zet het vuur nu lager en roer regelmatig zodat het niet aanbrandt. 

 3. Ontpit de dadels. Snij in fijne blokjes (brunoise).

 4. Neem een vijzel en kneus kaneel met kardemom, koriander en steranijs. Doe in een theezakje met de gember en sluit het zakje. Voeg dit zakje toe aan de rijst. Blijf nu regelmatig roeren tot de rijst gaar is. 

 5. Is de rijstkorrel bijna zacht? Voeg dan, net voor het einde dus, een deel - ongeveer 3 el - van de dadels toe.

 6. Schil de mango en snij in stukjes. 

 7. Verwijder het theezakje. Haal er de vanillestok uit. Voeg de kokosroom toe. Roer onder de rijst.

 8. Lepel de rijstpap in kommetjes. Werk af met fijngesneden mango, dadels, kokosschilfers, kokosbloesemsuiker en eventueel wat extra kokosroom.

 9. Voor de chai thee latte: leg bakpapier op een bakplaat. Verwarm de oven voor op 200°C.

 10. Doe in een vijzel: roze peper, kardemom, zwarte peper, venkelzaad, korianderzaad en eventueel een kruidnagel. Kneus en strooi op de bakplaat.

 11. Rooster een paar minuten in de voorverwarmde oven. Voeg er eventueel de kaneelstokken aan toe.

 12. Zet nu thee. Breng water aan de kook. Voeg de chai kruiden en zwarte of groene thee toe. Laat 4 minuten trekken. De rest van de kruiden kan je in een doosje bewaren.

 13. Warm melk op. Giet thee in tassen en vul op met de warme melk. Werk af met honing of agave en eventueel een kaneelstokje of steranijs.

0
Nog geen stemmen