Sushibowl met oesters van Sergio Herman

Ingrediënten

  • limoensap
  • druivenpitolie
  • olijfolie

voor de rijstsalade

  • 1 tas sushirijst
  • enkele plakjes gemarineerde gember
  • 1 kl wasabipasta
  • 1 scheutje sushi-azijn
  • ½ komkommer
  • 1 sjalot
  • 1 shizu-blad
  • gedroogde algenmix
  • 4 oesters

voor de afwerking

  • 1 avocado
  • 1 nori-algenvel
  • koriandercress
  • goudsbloemen
  • sesamzaad
  • bonito vlokken
  • 2 delen sushi-azijn
  • 1 deel sojasaus
  • een paar shizu-bladen

In La Mamma kookt Sergio Herman voor de mama's van bekende personen. Wil je je wagen aan Sergio zijn kookkunsten? We geven je recepten mee geïnspireerd op Sergio Herman zijn gerechten. Voor Tine Embrechts en haar mama begint hij met een hapje: een sushibowl met oesters.

Tip: de exotische ingrediënten vind je in de Aziatische supermarkt of via internet.

4 personen
Japans

Bereiding

  1. Gaar de sushirijst zoals aangegeven.

  2. Snij de gemarineerde gember fijn. Was en snij een komkommer eerst in balkjes. Verwijder de zaadlijsten. Snij nu in brunoise. Pel en snij de sjalot fijn. Snij tenslotte ook de oester in stukjes. Meng de rijst met de gember, wasabipasta, sushiazijn, komkommerbrunoise, sjalot, shizu-blad, gedroogde algenmix en oester.

  3. Snij de avocado net voor het serveren in plakjes. Snij nori-algen (sushibanden) tot fijne julienne.

  4. Voor de torovingaigrette: warm sushi-azijn op met sojasaus en fijngesneden shizu-bladen. Bedek met folie en laat 2 uur infuseren. Zeef. Werk op met vers limoensap, druivenpitolie en olijfolie.

  5. Serveer de rijstsalade in een kom. Werk af met de torovinaigrette, open gestoken oesters, sesamzaad, gedroogde wasabi, bonito flakes, de avocado en de algen. Versier eventueel nog met koriandercress en goudsbloemen.

0
Nog geen stemmen

La Mamma

Dit is een gerecht geïnspireerd op Sergio Herman uit La Mamma en herwerkt door VTM Koken.

 

Ontdek meer recepten uit La Mamma.

 

Liever de volledige aflevering? Bekijk ze hier.