Dorade in de oven
Ingrediënten
-
2 citroenen
-
sesamolie
-
4 teentjes look
-
½ ui
-
2 stukjes gember
-
vissaus
-
2 kleine rode chilipepers
-
enkele roze peperbollen
-
enkele stengels citroengras
-
volkorenbrood
Bereiding
Doe een laagje sesamolie in de ovenschaal zodat de vis straks niet aanbrandt. Leg de vis in de ovenschaal en geef de vis lichte insnijdingen. Snijd tot aan het vlees. Steek enkele stukjes citroengras in de buikholte van de vis.
Doe een beetje sesamolie en een beetje vissaus in een kom. Voeg hier het sap van 1 citroen aan toe doe er enkele stukjes gember, ui en look bij. Snij de chilipepers fijn en plet enkele roze peperbollen. Meng alles onder elkaar.
Giet nu de marinade over de vis. De vis gaat 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°. Serveer met enkele sneden volkorenbrood.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be