Kabeljauw met warme olijfsalsa
Ingrediënten
-
4 romatomaten
-
12 groene olijven
-
olie in een verstuiver (1 el)
-
2 el verse peterselie, gesnipperd
-
1½ th lepel oregano
-
480 gr kabeljauwfilet (of tilapia)
-
peper en zout
-
1 citroen
-
1 el olijfolie
-
600 gr aardappelplakjes, gebakken in 1 th lepel olijfolie
extra
-
500 gr broccoli, gekookt of gestoomd
Bereiding
Snijd de tomaten in kleine blokjes en hak de olijven fijn.
Verstuif wat olie in een pan met anti-aanbaklaag. Stoof hierin de tomaten gedurende 1 minuut en voeg er dan de olijven, de peterselie en de helft van de oregano aan toe. Houd warm.
Veeg de pan schoon met een stuk keukenpapier en verstuif er opnieuw wat olie in.
Kruid de vis met peper, een beetje zout en de resterende oregano en bak hem 3 minuten aan elke kant.
Snijd de citroen in vier partjes en knijp ze uit over de vis. Druppel er de olijfolie over en schep er tenslotte de salsa over.
Serveer met brocolli en gebakken aardappelplakjes.
Dit gerecht heeft een ProPoints waarde van 8 per persoon.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be