Cordon bleu rollade met wortelen en erwtjes
Ingrediënten
-
1 varkenshaasje (500 g)
-
2 sneetjes beenhesp
-
2 sneetjes jonge kaas
-
2 el bloem
-
1 ei
-
2 el panko
-
1 klontje boter
-
1 sjalot
-
1 bussel jonge wortelen met loof
-
¼ kropsla
-
2 takjes tijm
-
250 g diepvrieserwten
-
1 el graanmosterd
-
1 el witte wijnazijn
-
2 el koolzaadolie
Bereiding
Schil, spoel en kook de aardappelen in gezouten water.
Snijd het varkenshaasje open en kruid de binnenkant met peper en zout.
Beleg met kaas en hesp en rol strak op. Bewaar even in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vul 1 schaal met bloem, peper en zout. Vul 1 schaal met een losgeklopt eitje en 1 schaal met panko.
Haal het vlees eerst door de bloem, dan door het ei en dan door de panko.
Bak het vlees aan in olijfolie en boter.
Snijd het loof van de wortelen en spoel alles schoon. Maak ¼ kropsla schoon.
Snipper 1 sjalot fijn en snijd de wortelen in stukken.
Haal de cordon blue uit de pan en laat 25 minuten verder garen in de oven op 200°C.
Stoof ¾ van de sjalot samen met de wortelen, 2 takjes tijm en 1 laurierblaadje.
Kruid met peper en zout.
Voeg de sla toe aan de pan en blus met een bodem water. Laat onder deksel koken tot de wortelen gaar zijn.
Doe de rest van de sjalot samen met wat fijngesnipperd wortelloof in een mengkom.
Voeg 1 el graanmosterd en 1 el witte wijnazijn toe.
Voeg 2 el koolzaadolie toe en kruid met peper en zout.
Giet de aardappelen af en laat even uitstomen.
Haal het vlees uit de oven en laat even rusten.
Voeg 250 g erwten toe aan de wortelen. Breng op smaak met een klontje boter.
Serveer het vlees met aardappelen, groentjes en wat vinaigrette.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be