Witloof in de oven

Ingrediënten

  • 3 stronkjes witloof
  • scheutje citroensap
  • 2 el suiker
  • 75 ml plantaardige room bv. Alpro Soya Cuisine
  • 75 gr plantaardige vetstof bv Alpro Bakken en Braden
  • 750 ml plantaardige melk bv. Alpro Drink Intenz
  • 75 g bloem
  • peper en zout
  • snuifje nootmuskaat
  • 4 plakjes gekookte ham

Witloof met kaas en hesp, het is een klassieker. Heerlijk met puree. Smakelijk!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Caloriearm
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij de stronkjes witloof in twee en verwijder het hart. Sprenkel een scheutje citroensap over het witloof.

  2. Kook het witloof gaar in gesuikerd water en laat het uitlekken.

  3. Smelt een beetje Alpro Bakken en Braden in een steelpannetje en voeg de bloem toe. 4. Blijf roeren terwijl je de Alpro Drink Intenz en de Alpro Cuisine beetje bij beetje in het pannetje giet. Roer tot je een gladde roux overhoudt. Kruid af met peper, zout en een snuifje nootmuskaat.

  4. Maak mooie rolletjes van het witloof en de ham en schik ze in een ovenschotel. Giet de saus over de rolletjes en strooi geraspte kaas over de hele schotel. Stop de schotel 10 minuten onder de grill (180 °C), tot er een mooi bruin korstje op staat.

0
Nog geen stemmen