Marokkaans wortelsoepje met balletjes
Ingrediënten
-
1 zoete ui
-
500 g wortelen
-
kippenbouillon
-
1 el komijnzaad
-
500 g gemengd gehakt
Bereiding
Snijd een zoete ui in grove stukken en stoof glazig in olijfolie.
Snijd het loof van de wortelen en spoel ze. Hou enkele kleine wortelen apart.
Voeg 1el ras el hanout toe aan de ui.
Snijd de wortelen in grove stukken en voeg toe.
Zet alles onder met kippenbouillon.
Zet het deksel op de pot en laat 15min sudderen.
Rooster 1el komijnzaad.
Snijd peterselie fijn en doe in een kom.
Voeg het gehakt toe.
Verbrijzel het komijnzaad in de vijzel en voeg toe.
Rol balletjes en laat 15min bakken in de oven op 200°C.
Rol balletjes en laat 15min bakken in de oven op 200°C.
Kruid af met peper en zout.
Voeg 1el ras el hanout en 1el honing toe.
Zet onder met kippenbouillon en laat inkoken.
Doe de soep in de blender.
Doe terug in de kookpot en voeg nog wat kippenbouillon toe.
Kruid af met peper en zout.
Serveer de soep met de balletjes en de wortelen.
Werk af met yoghurt.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be