Tomaten-pompoensoep met balletjes en toast omelet

Ingrediënten

voor de omelet

 • zwarte peper
 • zeezout
 • 1 Speltbrood (bio)

voor de soep

voor de balletjes

voor de korstjes

 • 1 snee brood
 • olijfolie
 • boter

Het lievelingsgerecht van Willy Sommers. Voor én na elk optreden eet Willy Sommers een tas soep. Serieus wat soep dus! Daarom serveert Sofie hem een lekkere tomaten-pompoensoep met kippengehaktballetjes. Als extraatje een boterham met een lekker omeletje!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

 1. Voor de soep. Snij een ajuin fijn. Schil en snij ook de wortelen in kleine stukjes. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij hem in stukken. 

 2. Doe een klontje boter in een kookpot en zet op het vuur. Stoof de ajuin, wortelen en pompoen aan. Kruid met peper en zout. 

 3. Blus met kippenbouillon. Doe ook de tomaten uit blik en het tomatenconcentraat er bij. Zet een deksel op de pot. Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje verder pruttelen (30 minuten).

 4. Voor de gehaktballetjes: kruid het gehakt met peper, zout en muskaatnoot. 

 5. Snij wat platte peterselie en een sjalot fijn. Meng onder het gehakt en voeg een paar eetlepels paneermeel toe.

 6. Rol balletjes van het gehakt. Leg ze in licht kokend water. Ze zijn gaar, als ze bovendrijven. Haal ze uit het water.

 7. Voor de korstjes voor in de soep: snij een snee brood in blokjes en bak ze op in wat hete olijfolie en boter. Laat de korstjes uitlekken op een stuk keukenpapier.

 8. Afwerking: mix de soep. Kruid met peper en zout. Doe er de balletjes bij. Schep in een bordje en werk af met de korstjes en wat peterselie.

 9. Voor de toast omelet: Kluts de eitjes. Kruid met peper en zout. Smelt een klontje boter in de pan. Giet de eitjes in een pan en bak ze. Smeer wat boter op je boterham en leg hierop een stuk omelet.

1
Average: 1 (1 vote)