Crêpes Suzette van Wout Bru
Bereiding
Blend de 115 gr suiker en de zestes van sinaasappel fijn gedurende een minuutje. Voeg 130 gr boter toe en blijf nog even verder mixen. Voeg straalsgewijs het sinaasappelsap toe en eindig met 3 eetlepels Cointreau. Laat opstijven in de koeling. Deze sinaasappelboter dient als basis.
Meng de melk, het eigeel, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel Cointreau en de bloem. Smelt de rest van de boter (70 gr) en voeg ook toe. Mix goed glad gedurende een minuutje op volle snelheid. Snij de vanillestok open, en schraap de zaadjes eruit en doe ze bij het beslag. Dit beslag kunnen we onmiddellijk gebruiken.
Boter de pan in en bak crêpe per crêpe in de pan. Blijf bakken tot het deeg volledig op is.
Laat de sinaasappelboter smelten in een pan, voeg de crêpes eraan toe en laat karamelliseren. Blus met een beetje sinaasappelsap. Warm ondertussen 2 el cognac en 2 el Cointreau op in een klein steelpannetje, giet dit op de crêpes en flambeer.
Serveer de crêpes met een mengsel van ingekookt sinaasappelsap, Cointreau, suiker en gekonfijte zestes van sinaasappel.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be