Kippensoep met zuring

Ingrediënten

  • 1 kip
  • 2 wortelen
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 1 laurierblaadje
  • 2 tijmtakjes
  • 150 g zuring (fijngehakt)
  • 1 eidooier
  • 300 g aardappel (dunne plakjes)
  • 1 l kippenbouillon (net gemaakt)
  • 50 g vetstof
  • gebakken broodkorstjes
  • 1 uitje
  • peper en zout
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Soep

Bereiding

  1. Smelt de vetsof in een kookpot en laat er de ui enkele minuten in stoven. Doe er de tijm en laurier bij.

  2. Voeg de aardappelen en de bouillon toe. Laat zachtjes gaarkoken gedurende 30-45 minuten.

  3. Gaar de kip samen met wortel, selder, ui, kruidnagel, look tijm en laurier op een zacht vuur in koud water.

  4. Haal de kip eruit, pluk hem en zeef de bouillon.

  5. Mix de soep fijn en breng op smaak met peper en zout.

  6. Klop de eierdooier met de room samen los en doe in de soep.

  7. Hak de zuring fijn en voeg net voor het opdienen toe aan de soep. Dien op met de gebakken broodkorstjes en het gegaarde kippenwit.

0
Nog geen stemmen