Gelakt spek met auberginekaviaar
Ingrediënten
-
100 g speksneden
-
4 uien
-
2 wortelen
-
kippenbouillonblokjes
-
1 el kristalsuiker
Bereiding
Snijd het spek in dikke stukken en leg het in de koelkast.
Snijd de uien in grove stukken en stoof ze aan in de boter. Bevochtig met de kippenbouillon toe en laat koken. Giet af, mix de uien en kruid ze met peper en zout.
Snijd de wortelen in dunne plakjes en vervolgens in lange staafjes. Leg de wortels op een ovenplaat op bakpapier en bestrooi ze met suiker. Leg er nog een ovenplaat bovenop en bak ca. 15 minuten op 180 °C.
Halveer de aubergine en maak er inkepingen in. Overgiet met olijfolie en bak ze ca. 15 minuten in de oven op 190 °C. Haal ze daarna uit de oven, overtrek met aluminiumfolie en bak nogmaals 20 minuten op 190 °C. Haal het binnenste uit de aubergine en breng dit verder op smaak met de olie, het citroensap, peper en zout.
Maak een mengeling met de helft soja en de helft honing. Bak het spek aan, leg het op een ovenplaat en lakeer het met deze mengeling. Laat de lak wat smelten in de oven.
Serveer het spek met de auberginekaviaar, de zalf van ui en de gekarameliseerde wortel.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be