Varkensmedaillon met Serranoham, pompoen en savooikool

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak de pompoen schoon en snijd in blokjes van 1 bij 1 cm. Stoof de ui, de gember en het teentje knoflook in een pan met een klontje boter. Voeg nadien de pompoen erbij. Blus met water tot de pompoen net onder staat. Peper en zout erbij voegen. Kook gaar tot al het water ongeveer verdampt is. Breng op smaak met een beetje boter, peper en zout.

  2. Maak de savooikool schoon en snijd de harde nerven eruit. Snijd reepjes van 1 cm breed. Stoof deze in een pan met een klontje boter en blus met ongeveer 2 dl water. Kook gaar tot het water verdampt is. Op het allerlaatste de room erbij doen.

  3. Omwikkel de varkensmedaillon met de Serranoham en bak in een klontje boter in de pan. Laat het vlees verder garen in de oven op 80° gedurende 6 à 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de varkensmedaillon. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Leg midden op het warme bord de savooikool en hierop de in vingerdikke sneetjes gesneden varkensmedaillon. Plaats 3 hoopjes pompoen in een driehoek op de buitenkant van het bord. Serveer eventueel met een roomsaus van champignons.

0
Nog geen stemmen

Certus