Zoetzuur gegrild spek

Ingrediënten

  • 1 el mosterd
  • 1 el perensiroop
  • 1 el oestersaus
  • 1 el honing
  • 2 el balsamicoazijn
  • ½ dl olijfolie
  • citroensap
  • 1 el BBQ kruiden
  • 4 aardappelen
  • 1 snede kaas (raclette of paterskaas)
  • 4 reepjes ontbijtspek
  • sla
  • 4 dikke plakken breydelspek
  • vinaigrette

Spek kan je op de barbecue best indirect garen omdat het smeltende vet op de hete kolen voor steekvlammen kan zorgen. Ook een lekbak gevuld met vocht (bv appelsap) tussen de kolen kan wonderen doen.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kruid en gril het spek (doe er geen olijfolie op, want het spek is al vet op zichzelf).

  2. Kook de aardappelen zachtjes gaar in de schil. Snijd de aardappelen in schijfjes. Snijd de kantjes van de kaas eraf, en snijd in de vorm van de aardappel. Leg de aardappel op het werkblad en leg de kaas tussen 2 schijfjes. Rol de aardappel in een reepje spek. Leg op de BBQ.

  3. Meng de ketchup met de perensiroop, oestersaus, honing, azijn en BBQ kruiden. Werk de saus op met olijfolie.

  4. Serveer het spek met de aardappel en wat sla, doe de saus over het spek.

0
Nog geen stemmen