Kraaibiefstuk met frieten en gegrilde sjalot

Ingrediënten

  • 1 fles rode wijn
  • rozemarijn
  • gemengde sla
  • vinaigrette
  • mayonaise
  • 4 aardappelen
  • 2 grote sjalotten
  • 4 kraaibiefstukken
  • 2 suiker

België blijft het land van de friet met biefsteak en ook op de barbecue kun je deze klassieker tot een goed einde brengen. Frietjes, vlees en groenten van de gril, voor de echte barbecueliefhebber.

Beginner
4 personen
Minder dan 15 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd dikke frieten uit de aardappelen. Kook de frieten eenmaal op (zodat ze half gaar zijn). Steek de frieten tussen de BBQ klem Kruid met zout en doe er wat olijfolie op en leg op de grill.

  2. Snijd de kont van de sjalotten en snij in twee. Marineer ze 1 nacht in de rode wijn met rozemarijn, laurier, tijm en suiker. Leg op de grill.

  3. Kruid de biefstukken peper en zout en doe een klein beetje olijfolie op. Grilleer de biefstukken naar gewenste bakwijze.

  4. Serveer het vlees met de sjalot, mayonaise bij de frietjes en sla met vinaigrette.

0
Nog geen stemmen