Biscuit met crème au beurre en speculaas
Ingrediënten
voor de biscuit
-
5 eieren
-
200 gr suiker
-
200 gr zelfrijzende bloem
-
speculaas
-
1 sterke koffie
voor de crème au beurre
-
2 eieren
-
200 gr bloemsuiker
-
300 gr zachte echte boter
Bereiding
Voor de biscuit: Verwarm de oven voor op 180°. Mix de eieren met suiker tot een schuimige massa tot het geheel verviervoudigd is. Voeg de gezeefde bloem toe. Smeer de bakvorm in met olie en bebloem de vorm. Stort het mengsel in de bakvorm. Zet in de oven op 180 graden, warme lucht, gedurende 45 tot 60 minuten.
Voor de crème au beurre: Klop de eieren samen met de bloemsuiker wit. Mix de goeie boter eronder.
Afwerking van de taart:Snijd de biscuit in 2. Meng de amandellikeur met de koffie. Smeer 1 helft van de biscuit in met de amandellikeur met koffie. Smeer er de crème au beurre over. Bestrooi met de speculoos. Smeer de andere helft met de amandellikeur en de koffie. Leg de helften op elkaar. Beleg opnieuw met crème au beurre en speculaas.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be