Burrito met rundsvlees

Ingrediënten

  • 2 uien, versnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 el plantaardige olie
  • 500 fijne schijfes rundvlees, in dobbelsteentjes van 1 cm bij 1 cm
  • ½ th lepel komijn, fijngemalen
  • 1 th lepel oregano
  • 2 th lepels chilipoeder
  • 500 gr gekookte rijst
  • een handvol korianderblad en/of bladpeterselie, grof gehakt
  • 8 tortilla’s

Garnering

  • guacamole
  • zure room
Beginner
6 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Amerikaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Fruit één ui en de knof look in twee eetlepels olie op een zacht vuur. Voeg het rundvlees erbij, zet het vuur iets harder. Voeg komijn, oregano en chilipoeder toe. Bak gedurende 2 minuten tot het vlees gekleurd is. Haal het vlees uit de pan.

  2. Doe opnieuw een ui in de pan waarin je het vlees hebt gebakken. Voeg indien nodig een beetje olie toe. Fruit zachtjes aan. Voeg de rijst toe en roerbak deze gedurende enkele minuten tot hij mooi is gekleurd.

  3. Voeg het vlees bij de rijst. Voeg koriander en/of peterselie toe en bak nog even verder. Haal van het vuur.

  4. Leg een tortilla op het werkblad en schep een vijftal eetlepels van het rundvlees-en-rijstmengsel langs een zijde. Rol de tortilla op, plooi de buitenste randen naar binnen en rol verder tot je ze mooi hebt gesloten.

  5. Verwarm de oven voor op 175 °C en bak de tortilla in 10 minuten gaar.

  6. Dien op met guacamole en zure room.

0
Nog geen stemmen

New York Street Food

Redactie
Tom Vandenberghe, Luk Theys & Jacqueline Goossens
Uitgeverij 
Lannoo
Fotografie 
Luk Theys
ISBN 
9789401403689
Meer info >>>