Rundsvlees met een vinaigrette van broccoli en gezouten nootjes
Ingrediënten
-
zout
-
100 gr broccoli
-
50 gr gezouten nootjes
-
peper
-
400 gr rundsvlees
Vinaigrette
-
50 gr gekookte broccoli
-
50 gr gezouten nootjes
-
60 gr sesamolie
-
10 gr citroensap
-
10 gr witte balsamico azijn
Bereiding
Rundsvlees bakken in een stukje geklaarde boter. (liefst gesneden in porties van 6 cm op 6 cm). Cuisson naar keuze, maar liefst bleu.
De 100 gr broccoli kort gaar blancheren, afspoelen in ijswater voor de kleur, en fijnhakken. De 50 gr nootjes cutteren en onder de broccoli mengen. Klein beetje olijfolie toevoegen voor de smaak, peper en zout.
Vinaigrette bereiden : gekookte broccoli, nootjes, sesamolie, citroensap en balsamicoazijn samen in de blender mixen.
Dresseren : Het vlees op een bordje leggen, beleggen aan de bovenkant met het mengsel van de broccoli en de nootjes, naperen met de vinaigrette.
Opdienen met houten stokjes, een fris slaatje en eventueel wat rijst
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be