Cannelé
Ingrediënten
-
2 eieren
-
5 el bruine rum
-
120 gr bloem
-
2 dooiers
-
25 gr boter
-
200 gr bloemsuiker
-
50 cl melk
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C
Meng de bloem en de suiker en klop er de dooiers en de gehele eieren door.
Verwarm de melk met de boter en de gespleten vanillestokjes. Schraap het merg eerst uit de stokken en doe het merg bij de melk. Zeef de melk en meng ze beetje bij beetje door de eiermengsel. Meng tot slot de rum onder het beslag.
Boter 10 vormen in en bestrooi de binnenkant van de vormen met suiker. Vul de vormen tot op 1 cm van de rand.
Zet de canelé in de oven en bak ze 10 minuten op 220°C, bak ze vervolgens 35 à 45 minuten verder op 180°C (afhankelijk van de grootte van de vormpjes). Steek met een mespuntje in de canelé om te checken of ze gaar zijn. Als het mespuntje er proper uit komt, zijn ze gaar.
Onmiddellijk na het bakken ontvormen. Een canelé is gekaramelliseerd aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be