Chocolademoelleux uit de stoomoven

Ingrediënten

Stomen is hot! Je kan zoveel doen met een stoomoven. Wist je dat je er zelfs een moelleux kan mee maken? Superhandig, superlekker!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Frans

Bereiding

  1. Smelt de boter in stukjes samen met de chocolade 3 minuten op 100°C in een niet-geperforeerde pan.

  2. Klop de eieren met de fijne suiker tot een schuimige massa.

  3. Giet hier het gesmolten en goed doorgeroerde chocolademengsel bij en meng alles goed door elkaar.

  4. Giet het mengsel in een platte porseleinen stoomovenschaal. Dek af met hittebestendige plasticfolie

  5. Stoom gedurende 8 minuten op 120°C of 24 minuten op 100°C.

  6. Verdeel in 6 porties, serveer met roomijs, en decoreer met een pysalisvruchtje en eventueel wat chocoladeschilfers.

0
Nog geen stemmen

Heerlijk stomen

Stomen is makkelijk, gezond en eenvoudig. Meer weten over de vijf voordelen van stomen?

 

Ontdek ze hier!

Meer over Miele.