Kipfilet met champignons uit de stoomoven
Ingrediënten
-
750 g witte champignons
-
300 ml culinaire room
-
100 ml kippenbouillon
-
kipkruiden
-
witte peper van de molen
-
400 ml basmatirijst
-
1 eetlepel fijngesneden bieslook
Bereiding
Kruid de kipfilets met kipkruiden en peper, wikkel ze strak in hittebestendige plasticfolie. Leg ze in een geperforeerde pan van 1,5 liter en stoom 15 minuten op 80°C.
Doe de rijst in een niet-geperforeerde pan van 2,5 liter en voeg er 500 ml water aan toe wanneer je op 120°C werkt, en 400 ml water wanneer je op 100°C werkt. Voeg er een snuifje zout aan toe en roer.
Snij de champignons fijn en doe ze in een geperforeerde pan van 2,5 liter.
Verwarm de room en de bouillon in een pan op het vuur.
Neem de kip uit de stoomoven. Stoom de champignons 1 minuut op 120°C of 4 minuten op 100°C.
Neem de champignons uit de stoomoven en zet er de pan met de rijst in, stoom 10 minuten op 120°C of 20 minuten op 100°C.
Braad de kip aan beide zijden kort aan in een beetje olijfolie en hou warm.
Voeg de champignons toe aan de room en bouillon. Laat sudderen, breng op smaak.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be