Lekker veggie: pad thai
Ingrediënten
-
200 g rijstnoedels
-
3 eieren
-
200 g sojascheuten
-
2 wortelen
-
10 babymaïs
-
arachideolie
-
200 g tofu
voor de saus
-
5 el sojasaus
-
5 el rietsuiker
-
2 kl tamarindepasta
-
2 kl sriracha
-
¼ limoen
voor de afwerking
-
1 handvol koriander (vers)
-
4 el gezouten pinda's
-
1 limoen
Bereiding
Voor de saus: meng rietsuiker, sojasaus, sriracha, limoensap en tamarindepasta.
Voor de noedels: kook de noedels gaar volgens de verpakking.
Verhit de wok. Voeg twee eetlepels arachideolie toe. Roerbak drie eitjes. Haal ze uit de wok en zet opzij.
Verhit opnieuw wat arachideolie in de wok. Schil en snij de wortelen in julienne. Wok ze 2 minuten op hoog vuur.
Snij de babymaïs in drie. Doe ze samen met de peultjes in de wok bij de wortelen. Wok 2 minuten verder.
Voeg 200g sojascheuten toe. Wok op.
Snij drie lente-uitjes in ringetjes. Wok ze met de rest van de groenten. Voeg de in blokjes gesneden tofu toe.
Meng de saus en de gekookte rijstnoedels onder de groenten.
Meng als laatste het gebakken ei onder de noedels en groenten.
Afwerking: serveer in een bord. Werk af met koriander, grofgehakte gezouten pinda's en partjes limoen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be