De wereld Rond met 80-jarigen: Nacho's

Ingrediënten

  • 1 zak nacho's
  • 300 g gemengd gehakt
  • 300 ml tomatenpassata
  • 2 rode chilipepers
  • 1 teen look
  • 1 blik rode bonen
  • 2 limoenen
  • enkele takjes koriander
  • 2 lente-uitjes
  • 100 g cheddar
  • fleur de sel
  • peper
  • komijn
  • paprikapoeder
  • oregano

In De wereld rond met 80-jarigen trekken Olga Leyers en Sieg De Doncker met een groep kwieke senioren naar alle uithoeken van de wereld. Elke week verkennen ze een ander land.

Vandaag belanden ze in Mexico. Bekijk de aflevering in thema met onze hot 'n spicy nacho's.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Mexicaans

Bereiding

  1. Plet en snij de look fijn. Ontpit een rode chilipeper en snij ook die fijn.

  2. Verhit olijfolie, stoof de look en chili aan. Voeg het gehakt toe en bak mee. Blus met tomatensaus. 

  3. Kruid met komijn, paprikapoeder en oregano.

  4. Kruid af met peper en fleur de sel.

  5. Laat de bonen uitlekken, spoel ze en voeg toe.

  6. Verdeel de nacho's over een ovenschotel. Maak een kuiltje in het midden of gebruik een klein bakvormpje. Giet hierin de saus. Zo blijven de nacho's lekker krokant.

  7. Strooi gemalen kaas over de nacho's. Voeg fijngesneden rode pepertjes toe. Zet 10 minuten onder de warme grill in de oven.

  8. Haal uit en werk af met lente-ui, koriander en limoen.

0
Nog geen stemmen