Dessertglaasje met yoghurt en rood fruit van Sandra Bekkari

Ingrediënten

  • 1 steranijs
  • 1 snuif kardemompoeder
  • 100 g water
  • 100 g honing
  • verschillende soorten rood fruit
  • 1 scheutje rozenwater
  • 300 g volle yoghurt
  • eetbare bloempjes

Gezond genieten is de rode draad in Sandra's menu. Ze kiest voor drie eenvoudige, maar feestelijke gerechten. Ideaal voor wie het tijdens de feestdagen niet te zwaar, maar wel lekker wil maken.

Als nagerecht kiest ze voor een glaasje met rood fruit en volle yoghurt. Simpel en lekker.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Maak een siroop door gelijke delen water en honing te laten inkoken met 1 steranijs en een snuifje gemalen kardemom.

  2. Schenk de siroop over het fruit en schep voorzichtig om. We hebben hiervoor besjes voorzien.

  3. Doe een heel klein scheutje rozenwater bij de yoghurt en schep om.

  4. Verdeel de yoghurt over de glaasjes en schep er het fruit op. Werk af met eetbare bloemetjes. 

5
Average: 5 (2 votes)

VTM Koken feestmenu's

Sandra Bekkari, Loïc Van Impe, Sofie Dumont én Vers Talent An maakten speciaal voor ons een eigen feestmenu: lekker, toegankelijk én voor ieder wat wils. Nood aan inspiratie voor je feest?

Bekijk hier hun menu's: