Lekkere ijstaart met rood fruit, meringue en Maltezers van Vers Talent An Steyvers
Ingrediënten
voor de afwerking
-
200 g Maltezers
-
150 g frambozen
-
150 g rode besjes
-
150 g blauwe besjes
voor de vulling
-
2 zakjes klop-klop (of slagschuim)
-
750 ml volle room
-
160 ml melk
-
3 eieren
voor de bodem en de crunch
-
200 g sigarenkoekjes
-
100 g meringue
Bereiding
Begin met de bodem en de crunch.Doe de sigarenkoekjes en meringue in een kom. Plet die met een vijzel of deegrol tot kruimels.Neem de springvorm en maak een bodem met een deel van de geplette meringue en koekjes. Hou een beetje over voor een crunchy laagje. Zet de springvorm opzij.
Tijd voor de vulling. Splits de eieren en klop het eiwit stijf. Doe het eiwit uit de kom.Klop nu de melk op met de klop-klop of slagschuim. Voeg toe aan het opgeklopte eiwit.Klop tenslotte de room op tot slagroom en spatel onder het eiwit en de slagschuim.
Spatel een derde van het beslag op de koekjesbodem. Strijk glad. Verdeel de rest van de koekjescrunch en Maltezers over het beslag en bedek met een tweede laag vulling. Strooi ook over deze laag Maltezers. Werk af met de rest van de vulling. Strijk mooi glad. Plaats in de diepvries en laat 12 tot 24 uren opstijven.
Ontvorm en versier met frambozen, besjes en Maltezers.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be