Koken op het vuur: crumble van appel en rood fruit

Ingrediënten

  • 200 g rood fruit (aardbeien, frambozen, rode besjes, ...)
  • yoghurt
  • enkele walnoten
  • enkele muntblaadjes
  • 1 klontje boter

voor het deeg

  • 50 g suiker
  • 100 g havervlokken
  • 15 g bloem
  • 150 g boter

Zomer én vakantie, dus steken we het vuur aan en koken op een kampvuurtje. Deze keer maken we een crumble op het vuur, meerbepaald een crumble van appel en rood fruit. Afwerken doen we met yoghurt, noten en wat munt. Succes verzekerd!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Meng suiker, havervlokken en bloem.

  2. Voeg boter toe en kneed alles onder elkaar tot een stevige maar kruimelige massa.

  3. Schil de appels en snijd ze in stukjes.

  4. Meng met het rood fruit. Dit mag diepvriesfruit zijn.

  5. Steek het vuur aan. Hang de pot boven het vuur. Smelt boter in de warme pot en voeg het fruit toe. Stoof aan.

  6. Verdeel de crumble over het warme fruit. Plaats het deksel op de pot.

  7. Laat 25 minuten bakken. Tip: leg wat warme kooltjes op het deksel. Zo krijg je een soort van oventje met temperatuur vanonder en boven.

  8. Haal van het vuur. Lepel in een bordje. Werk af met yoghurt, walnoten en munt.

0
Nog geen stemmen