Fazant met raapjes en saffraan
Ingrediënten
-
6 dl Lacroix wildfond
-
1 mespunt saffraan
-
400 gr raapjes
-
200 gr verse zilveruitjes
-
1 el komijnzaad
-
40 gr gezouten boter
-
peper
-
zout
Bereiding
Schil de zilveruitjes, raapjes en aardappeltjes. Haal uit de raapjes en de aardappelen gelijke bolletjes met een parisiennelepeltje. Smelt de boter in een lage kookpot en fruit hierin het komijnzaad. Voeg hierbij de zilveruitjes, raapjes en aardappeltjes. Bevochtig met de fond. Kruid met peper en zout en een beetje saffraan. Gaar onder gesloten deksel.
Schep de groenten uit de fond en kook deze een beetje in.
Bak de fazant in een beetje boter en kruid met peper en zout. Trancheer de filets.
Serveer in een diep bord met de groenten en de saus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be