Fish & Chips pladijs en krieltjes met kappertjesmayonaise

Ingrediënten

  • 600 gr pladijsfilets in grote stukken gesneden
  • 1 ei
  • bloem
  • zeezout
  • 1 citroen in 4 gesneden
  • krulpeterselie, grof gehakt

voor de aardappelen

  • 600 gr krieltjes
  • handvol dille
  • ¼ citroen
  • 200 gr zeezout

voor de kappertjesmayonaise

  • 5 dl mayonaise
  • 60 gr kappertjes, fijngehakt
  • 2 el krulpeterselie, fijngehakt
  • zwarte peper
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Brits
Hapje

Bereiding

  1. Kook de aardappelen gaar met dille, citroen en zout. Giet de aardappelen af en laat ze uitlekken. Zo blijft er een flinterdunne witte laag zout rond de aardappelen.

  2. Paneer de stukjes vis in bloem, losgeklopt ei en broodkruim. Frituur ze mooi bruin in olie op 180 graden. Laat ze uitlekken op keukenpapier en kruid af met zeezout.

  3. Meng de ingrediënten voor de kappertjesmayonaise. Serveer de vis en aardappelen in gepaste borden. Bestrooi met peterselie en plaats er een stuk citroen bij.Serveer de kappertjesmayonaise apart.

  4. Biertip: Duvel (serveer in een klein aperoglaasje)

0
Nog geen stemmen

Duvel apero recepten