Fish and chips
Ingrediënten
-
eiwit
-
Frietaardappelen
-
1 krop veldsla
voor de tartaarsaus
-
1 eierdooier
-
400 ml arachideolie
-
1 el mosterd
-
scheut azijn
-
½ ui
Bereiding
Snij de ongeschilde aardappelen in reepjes. Spoel en droog ze af en bak ze voor in de friteuse op 140°C
Snij de visfilet in reepjes. Kruid met peper en zout. Haal ze door de bloem, leg ze vervolgens in eiwit en wikkel ze tenslotte in de panko
Mix de eierdooier, azijn, mosterd, peper, zout en olie tot een mayonaise
Hak de kappertjes, de augurken, de peterselie en de ui fijn en meng ze onder de mayonaise
Bak de wijtingfilets en de frietjes op 180°C in de friteuse
Serveertip: snij een citroen ‘en chaise’ en leg samen met wat veldsla op het bord
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be