Fusilli pasta met asperges, pancetta en preisaus
Ingrediënten
-
160 g Fusilli (Barilla®)
-
100 g asperges
-
50 g in blokjes gesneden pancetta
-
100 g prei
-
20 ml extra vierge olijfolie
-
20 g Parmigiano Reggiano
-
knoflook
-
rozemarijn
-
zwarte peper
-
zout
Bereiding
Snijd de prei in julienne. Stoof hem in een pan met de knoflook, de extrazuivere olijfolie en de rozemarijn.
Mix de bereiding tot een gladde saus, kruid bij en zet opzij.
Spoel de asperges, snijd ze en blancheer ze in een pan met kokend water.
Snijd ondertussen de pancetta in blokjes en bak ze in een pan. Voeg de asperges toe en meng.
Kook de fusilli in ruim gezouten water (7 g zout per liter water), zoals aangegeven op de verpakking.
Voeg de hete pasta toe aan de mengeling van asperges en pancetta en meng goed (naast het vuur).
Serveer met enkele krullen Parmezaanse kaas en de preisaus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be