Fusilli pasta met asperges, pancetta en preisaus

Ingrediënten

  • 100 g asperges
  • 50 g in blokjes gesneden pancetta
  • 100 g prei
  • 20 ml extra vierge olijfolie
  • 20 g Parmigiano Reggiano
  • knoflook
  • rozemarijn
  • zwarte peper
  • zout

Met een pastagerecht zit je altijd goed. Een snelle lunch, een feestmaaltijd of een voedzaam avondmaal, het kan allemaal. Zomer, winter, lente of herfst, in elk seizoen vind je wel een passend gerechtje. Probeer dit gerechtje of laat je verrassen door één van onze andere toppers met Barilla® pasta. >> Bekijk hier onze special met alle recepten.

Dit kan iedereen
2 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Snijd de prei in julienne. Stoof hem in een pan met de knoflook, de extrazuivere olijfolie en de rozemarijn.

  2. Mix de bereiding tot een gladde saus, kruid bij en zet opzij. 

  3. Spoel de asperges, snijd ze en blancheer ze in een pan met kokend water. 

  4. Snijd ondertussen de pancetta in blokjes en bak ze in een pan. Voeg de asperges toe en meng. 

  5. Kook de fusilli in ruim gezouten water (7 g zout per liter water), zoals aangegeven op de verpakking. 

  6. Voeg de hete pasta toe aan de mengeling van asperges en pancetta en meng goed (naast het vuur). 

  7. Serveer met enkele krullen Parmezaanse kaas en de preisaus. 

0
Nog geen stemmen