Garnalentaartje met groene asperges

Ingrediënten

  • 200 gr Hollandse garnalen
  • 500 gr dunne groene asperges
  • 15 gr verse basilicum (heel fijn gehakt)
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 200 gr Hüttenkäse
  • 6 cherrytomaatjes (in dunne plakjes)
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Voorgerecht

Bereiding

  1. Snijd 8 groene aspergepunten op gelijke lengte van 8 cm af. Leg ze in een stoommandje en stoom ze in een stoompan afgedekt in 6-8 minuten beetgaar. Spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken.

  2. Snijd de rest van de asperges in hele kleine blokjes. Leg de blokjes in een vergiet, schenk er 1 liter kokend water overheen en laat ze goed uitlekken. Klop in een kom een dressing van azijn, olijfolie, 1 eetlepel basilicum, zout en gemalen peper. Schep de aspergeblokjes erdoor.

  3. Meng in een kom de Hüttenkäse met driekwart van de garnalen en 2 eetlepels basilicum en voeg zout en peper toe. Zet de ringvorm op een bord en schep er een kwart van het garnalenmengsel in. Druk het goed aan en trek dan voorzichtig de ringvorm omhoog. Maak zo nog 3 garnalentaartjes.

  4. Bedek de bovenkant van de taartjes met plakjes tomaat en leg de aspergepunten en wat garnalen erop. Leg kleine beetjes van het reste-rende aspergemengsel rond het garnalentaartje en garneer deze met twee garnalen.

0
Nog geen stemmen

grijzegarnaal.be