Pappardelle met groene asperges, basilicum en Hollandse garnalen

Ingrediƫnten

  • 300 gr Hollandse garnalen
  • 300 gr pappardelle
  • 500 gr groene asperges
  • 2 el groene olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 400 ml gevogeltefond
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 50 Parmezaanse kaas (in krullen geschaafd)
  • handje basilicumblaadjes
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de pappardelle in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar.

  2. Snijd de harde uiteinden van de asperges en schil eventueel de onderkanten. Snijd de asperges in stukken van 3 cm.

  3. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui in 2 minuten zachtjes glazig. Schep de asperges en tijm erdoor en schenk de fond en wijn erbij. Voeg wat zout en peper toe. Smoor de asperges zonder deksel in 5 minuten gaar, zodat er vocht kan verdampen.

  4. Laat de pappardelle in een vergiet uitlekken en schep de pasta en de helft van de garnalen door de asperges. Warm het gerecht nog heel even door en schep het in warme diepe borden. Schep in het midden een bergje garnalen en garneer met krullen Parmezaanse kaas en blaadjes basilicum.

4

Average: 4 (1 stem)

grijzegarnaal.be