Vandemoortele
Gebakken gehaktballetjes met mosterd en rode peper
Ingrediënten
-
1 kg gemengd gehakt
-
1 ei
-
2 verkruimelde beschuiten (of paneermeel)
-
enkele geplette rode peperbolletjes
-
1 handvol peterselie (fijngesnipperd)
-
1 teen knoflook (geplet)
-
1 kl mosterd
-
4 sjalotjes (fijngesnipperd)
-
nootmuskaat
-
peper
-
zout
-
2 el plantaardige olie (Vandemoortele Bakken & Braden)
Bereiding
Doe alle ingrediënten - behalve de olie - in een grote mengkom of keukenrobot en meng goed.
Rol balletjes in de gewenste dikte. Tip: maak je handen wat vochtig. Hierdoor gaat het rollen vlotter.
Laat een half uurtje rusten in de koelkast.
Bak de gehakballetjes goed gaar in Vandemoortele olie Bakken & Braden, op middelhoog vuur. Dit duurt 5 tot 10 minuten, afhankelijk van de grootte. Draai ze regelmatig om, zodat ze aan elke kant mooi aankleuren.
Serveer naar wens met puree, gebakken aardappelen of frietjes.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be