Gebakken gehaktballetjes met mosterd en rode peper

Ingrediënten

  • 1 kg gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 2 verkruimelde beschuiten (of paneermeel)
  • enkele geplette rode peperbolletjes
  • 1 handvol peterselie (fijngesnipperd)
  • 1 teen knoflook (geplet)
  • 1 kl mosterd
  • 4 sjalotjes (fijngesnipperd)
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • 2 el plantaardige olie (Vandemoortele Bakken & Braden)

Gehaktballetjes smaken altijd. Als hapje met een pittige dipsaus, warm met kriekjes of met tomatensaus, scoren doe je sowieso!

Dit kan iedereen
4 personen
Minder dan 15 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten - behalve de olie - in een grote mengkom of keukenrobot en meng goed.

  2. Rol balletjes in de gewenste dikte. Tip: maak je handen wat vochtig. Hierdoor gaat het rollen vlotter.

  3. Laat een half uurtje rusten in de koelkast.

  4. Bak de gehakballetjes goed gaar in Vandemoortele olie Bakken & Braden, op middelhoog vuur. Dit duurt 5 tot 10 minuten, afhankelijk van de grootte. Draai ze regelmatig om, zodat ze aan elke kant mooi aankleuren.

  5. Serveer naar wens met puree, gebakken aardappelen of frietjes.

0
Nog geen stemmen

Voor elke bereiding de geschikte olie!

Weet je niet altijd goed welke olie te gebruiken voor welke bereiding? Vandemoortele lanceert drie nieuwe kookoliën, elkeen afgestemd op een specifieke toepassing. 

 

Meer info