Slaatje met gebakken pompoen, mosterd-honingvinaigrette en gebakken pancetta
Ingrediënten
-
12 sneetjes pancetta
-
1 kleine pompoen, type patimaroon
-
2 handenvol spinazieblaadjes
-
olijfolie
-
azijn
-
gemalen komijnzaad
-
peper en zout
-
2 el parmezaanschilfers
Bereiding
Snij de potimarron in 4 ontpit ze en snij het vruchtvlees in maantjes van ½ cm dikte. (potimarron moet niet geschild worden. De schil gaart mee en geeft bovendien een mooie kleur)
Leg de partjes op een met bakpapier beklede ovenschotel kruid met peper, gemalen korianderzaad en zout. Sprenkel er wat olijfolie over. Bak 10 à 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°.
Snij de pancetta in stukjes en bak krokant in een antikleefpan.
Maak een vinaigrette van honing, mosterd, olijfolie, azijn. Kruid af met zout en gemalen koriander.
Schik de jonge spinazie in een bord. Verdeel er de potimarron, pancetta en pijnboompitten over. Werk af met de vinaigrette en de parmezaanschilfers.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be