Gegratineerd witloof met hesp en Maredsous kaassaus
Ingrediënten
-
300 g smeerkaas (Maredsous Light Ham)
-
105 ml halfvolle melk
-
4 stronkjes witloof
-
4 sneden ham
-
50 g kaas (Maredsous Traditie)
Bereiding
Meng de Maredsous® ham light samen met de melk op een zacht vuurtje om een Maredsous kaassaus te verkrijgen. Kruid met peper en zout naar smaak.
Verwijder het voetje van de stronkjes. Dit zorgt namelijk voor een bittere smaak. Rol elke witloofstronk in een sneetje ham.
Leg de stronkjes in een beboterde ovenschaal. Bedek ze met de kaassaus.
Rasp 50 gram Maredsous® Traditie en bestrooi de schotel met kaas.
Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius. De stronkjes zijn gaar als je er vlot met een mes door kan prikken.
Serveer met puree of gekookte aardappelen. Smakelijk!
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be