Gegratineerd witloof met hesp en Maredsous kaassaus

Ingrediënten

  • 300 g smeerkaas (Maredsous Light Ham)
  • 105 ml halfvolle melk
  • 4 stronkjes witloof
  • 4 sneden ham
  • 50 g kaas (Maredsous Traditie)

Witloof met kaas en hesp en een krokant korstje, het is een klassieker dat je zeker eens moet maken! 

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Meng de Maredsous® ham light samen met de melk op een zacht vuurtje om een Maredsous kaassaus te verkrijgen. Kruid met peper en zout naar smaak.

  2. Verwijder het voetje van de stronkjes. Dit zorgt namelijk voor een bittere smaak. Rol elke witloofstronk in een sneetje ham.

  3. Leg de stronkjes in een beboterde ovenschaal. Bedek ze met de kaassaus.

  4. Rasp 50 gram Maredsous® Traditie en bestrooi de schotel met kaas.  

  5. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius. De stronkjes zijn gaar als je er vlot met een mes door kan prikken.

  6. Serveer met puree of gekookte aardappelen. Smakelijk!

0
Nog geen stemmen

Heerlijke gerechten met Maredsous®

Wie “Maredsous” zegt, denkt meteen aan de abdij en aan haar bieren en kazen. Wist je dat de smeerkazen van Maredsous® zich in 1 minuut omtoveren tot een heerlijke kaassaus? 

 

Meer tips en recepten met de Maredsous® sauzen ontdek je hier.