Gegratineerde ovenschotel met broccoli en Maredsous

Ingrediënten

  • 200 g smeerkaas (Maredsous met Emmental)
  • 70 ml halfvolle melk
  • 500 g broccoli
  • 50 g kaas (Maredsous Traditie)
  • 1 klontje boter
  • peper
  • zout

Lusten de kinderen geen broccoli? Wil je jouw gasten verrassen met een verrassende ovenschotel? Probeer deze lekkere broccoligratin met kaassaus. 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Meng de Maredsous® Emmental Grand Cru samen met de melk op een zacht vuurtje om een Maredsous kaassaus te verkrijgen.

  2. Schil en kook de aardappelen. Snijd ze in schijfjes.

  3. Blancheer de broccoli. Verfris dadelijk in koud water. Zo blijft de groene kleur behouden.

  4. Leg de broccoli en aardappelen in een beboterde ovenschaal en overgiet met de kaassaus.

  5. Rasp 50g Maredsous® Traditie en bestrooi de schotel met kaas.

  6. Bak 30 minuten in de oven op 180°.

0
Nog geen stemmen

Heerlijke gerechten met Maredsous®

Wie “Maredsous” zegt, denkt meteen aan de abdij en aan haar bieren en kazen. Wist je dat de smeerkazen van Maredsous® zich in 1 minuut omtoveren tot een heerlijke kaassaus? 

 

Meer tips en recepten met de Maredsous® sauzen ontdek je hier.