Gegratineerde ovenschotel met broccoli en Maredsous
Ingrediënten
-
200 g smeerkaas (Maredsous met Emmental)
-
70 ml halfvolle melk
-
500 g broccoli
-
200 g aardappelen
-
50 g kaas (Maredsous Traditie)
-
1 klontje boter
-
peper
-
zout
Bereiding
Meng de Maredsous® Emmental Grand Cru samen met de melk op een zacht vuurtje om een Maredsous kaassaus te verkrijgen.
Schil en kook de aardappelen. Snijd ze in schijfjes.
Blancheer de broccoli. Verfris dadelijk in koud water. Zo blijft de groene kleur behouden.
Leg de broccoli en aardappelen in een beboterde ovenschaal en overgiet met de kaassaus.
Rasp 50g Maredsous® Traditie en bestrooi de schotel met kaas.
Bak 30 minuten in de oven op 180°.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be